Haaaaa! Hoi. Alweer een week voorbij en weer een week dichter bij m’n vakantie.
Afgelopen week miste ik Jur natuurlijk, maar ik heb me geen moment verveeld: ik had een boerderij-borrel, maakte een stadswandeling, hing wat rond in de Crossfit-box en ik ging eten als een stiefmoeder. Huh? Ja echt. Lees maar!

Maandag ♥ 10 juli

De maandagochtend gebruik ik meestal om veel werk-dingetjes weg te werken: verslagen, administratie, loose ends, etc.
’s Middags werkte ik op de praktijk. Gelukkig hoefde ik niet tot laat te werken, zodat ik mooi een Crosfittles om 17.30u kon meepakken. Fijn begin van de week.

Na Crossfit snel naar huis om te douchen, want om 20.00u had ik een borrel van mijn vrouwennetwerk in Weesp: de Tafel van Weesp. De borrel was op de biologische boerderij ‘de Groene Griffioen‘.
Op de boerderij wonen ongeveer 50 koeien en 1 stier. Bij de Groene Griffioen houden ze namelijk niet van kunstmatige inseminatie… Die stier heeft een druk, maar goed leven 😉

Stier Damian

Stier Damian: wat een beest! Hij heeft een harem van 50 koeien en nu kwamen er ook nog een stuk of 30 vrouwen naar hem kijken. Maar Damian bleef er koeltjes onder.


kaas en wijn bij de Groene Griffioen

Op de boerderij wordt kaas gemaakt (allemaal heel biologisch) en die mochten we allemaal proeven. I LOVE KAAS.
En bij kaas hoort wijn. Toch?

Dinsdag ♥ 11 juli

Door onduidelijke redenen had ik ontzettend slecht geslapen… Uren wakker gelegen en uiteindelijk met m’n luisterboek in m’n oren in slaap gevallen.
Maar nogal moe vandaag dus… Daarom besloot ik om na werk een rustig avondje thuis te houden. Dat was lang geleden!
Ik werkte wat aan m’n opleiding en website (een website is als een huis: het is NOOIT AF) en ging lekker vroeg naar bed. #nietspannend

Monster op tafel

Toen ik even in de keuken stond en niet op lette, was Monster zo vrij om OP TAFEL te gaan liggen…

Woensdag ♥ 12 juli

Een drukke dag op de praktijk, tussendoor (in m’n lunchpauze) weer even langs het kantoor van Save-Me om daar alle dagelijkse bestellingen weg te werken. Nu Jur er niet is moet ik dat doen, dus ik fiets elke dag op en neer tussen huis, praktijk en kantoor.

’s Avonds ging ik weer even los in de Crossfitbox. Hier word ik echt blij van! Elke les Crossfit is weer anders (altijd een andere WOD: altijd ‘heavy shit’) en altijd met leuke mensen. Een prima uitje!

beetje trillerig door Crossfit

Een nogal trillerige Crossfit-selfie

Donderdag ♥ 13 juli

Ik begon de dag met een rondje op de fiets. In m’n eentje.
Van fietsen word ik soms een beetje chagrijnig, omdat het niet zo gaat zoals ik wil. Er komt dan meestal een moment waarop ik alles en iedereen vervloek. Dus beter dat ik op zo’n moment alleen ben 😉 Na een paar minuten is deze razernij weer over en kan ik dingen weer positief bekijken. Maar dit ‘baal-moment’ heb ik zo ongeveer elke keer als ik fiets. #benikraar?

Rondje Ronde Hoep

Ik fietste een rondje Ronde Hoep. Ik had ook nog wel tijd om te genieten van de omgeving, want het is daar echt mooi!

Na het fietsen sjeesde ik door naar de praktijk om daar een nieuwe stagiaire te ontmoeten. Daarna meteen door naar Save-Me, want: hele lading bestellingen om weg te werken. #druk

Ik had ’s avonds afgesproken in Amsterdam, om te eten met de dochter van Jur.
Maar omdat ik ’s middags toch geen cliënten op de praktijk had, besloot ik om al eerder naar Amsterdam te gaan, zodat ik als een echte digitale nomade op een terras zou kunnen werken.
Ik pakte de trein naar Amsterdam CS, liep op mijn gemak de Haarlemmerdijk af en streek neer op het terras bij Keyser op het Haarlemmerplein! Ik zit niet vaak in mijn eentje op het terras (nog nooit gedaan eigenlijk), maar dit was echt fijn! Lekker werken en toch gezelligheid om me heen. Dit ga ik absoluut vaker doen.

werken bij Keyser op Haarlemmerplein

Dit is een van mijn doelen/ dromen: locatie-onafhankelijk werken! Op dit terras met wifi werkte ik fijn wat punten van m’n to-do-list weg. Eerst met koffie, maar later vond ik het tijd voor een biertje.

Met Puck had ik afgesproken om te gaan eten bij Franggo. Dit is een nieuw restaurantje (heel klein, eigenlijk voornamelijk afhaal-) in de Pijp. Wat je er kan eten? Portugese kip. Een hele of een halve.
Dit restaurant is van de (ex-)stiefvader van Puck, dus daarom wilden we het uitproberen.

Kip patat en cola bij Franggo

Kip patat en cola bij Franggo. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van kluiven van een kip…


tegeltjes bij Franggo

Franggo is helemaal betegeld met deze vrolijk gekleurde tegeltjes!

Jurs dochter (ze is 16) was tijdens het eten even aan het appen met vriendinnen, alleen ze sturen elkaar geen getypte berichtjes maar spraak-berichten. Dit ving ik op: ‘…. nee ik ben even aan het eten met mijn stiefmoeder…’
OMG. Ik ben een stiefmoeder!!1! Dit moet ik even verwerken.
Later kwamen we nog een kennis van Puck tegen, toen werd ik ook voorgesteld als ‘stiefmoeder’.
Heftig. Ik stelde me maar gewoon voor als ‘Nora’.

Met de kip nog tussen m’n tanden (hele avond nagenieten…) gingen we nog voor een koffie op een gezellig terras in een zijstraat van de Albert Cuyp. De gesprekken met een 16-jarige zijn anders dan anders, maar het was een gezellige avond!

Met Puck op het terras in de Pijp

Met Puck op een terras in de Pijp.

Vrijdag ♥ 14 juli

Ik werkte eerst op de praktijk en daarna racete ik naar Crossfit. Super lekker gesport, maar daarna weer door-racen naar huis, want ik had een half uur tussen Crossfit en een afspraak met m’n collega’s.
Omdat ik flinke haast had wilde ik even snel wat te drinken pakken uit de koelkast. Hoe het precies gebeurde weet ik niet, maar ik trok de koelkastdeur in volle snelheid tegen m’n lip aan. Mehhhhh. Het bloed spoot er letterlijk uit (het zat op de koelkast).
Iets met ‘haastige spoed…..’

Lichtelijk gestresst (en met een dikke lip, maar wel gedoucht!) was ik precies om 19.00u bij de Grote Kerk in Weesp. Ik ging namelijk met mijn collega’s (+ aanhang, ik miste Jur….) een stadswandeling doen in Weesp. Omdat collega Brigitte sinds kort in Weesp woont, hadden we haar dit cadeau gegeven. De historische kring in Weesp geeft prachtige wandelingen, wij hadden de ‘industriële wandeling‘ uitgekozen: alles over het bier-, jenever- en porselein verleden van Weesp.
Ik had al eerder een stadswandeling gedaan in Weesp (eigenlijk al 2 keer), dus er was niet heel veel nieuws bij. Maar het blijft leuk om zoveel over deze mooie stad te horen en te zien!
Mocht je ooit in Weesp zijn: doe zo’n stadswandeling (met een gids)! Is leuk.
Na de wandeling borrelden we bij Brigitte. Heel erg gezellig! Om 00.30u was ik weer thuis.

[Hier had een mooie foto kunnen staan van de stadswandeling, of een gezellige borrel-foto, maar die ben ik vergeten te maken.]

Ik had trouwens op advies van een triatlete (thanks Deborah!!) mijn voet ingetaped (nauwkeurig afgekeken van een instructie-video op YouTube). Wow! Dit gaf echt verlichting tijdens de wandeling! Normaal voel ik bij elke stap die ik zet een zeurende pijn in mijn hiel, nu een stuk minder!! Jeeeee!! Misschien ga ik volgende week wel even een klein rondje hardlopen, met een getapede voet….

Zaterdag ♥ 15 juli

Om 9.00u was ik alweer in de Crossfitbox! Ja jongens, dat doe ik gewoon. Ook al was ik moe.
En ik zette zelfs een nieuw back-squat PR: 75kg! #powerrrrr
(Overigens zette Crossfit-meester-en-eindbaas Daan een back-squat PR van 162,5kg. Daarmee vergeleken is mijn 75kg back-squat niet echt noemenswaardig….)

’s Middags poetste ik het hele huis (joh, is het weer zaterdag?!) en rommelde ik lekker in huis.

Om 16.00u had ik afgesproken met m’n vriendinnetje Branca om wijntjes te gaan drinken bij een nieuwe wijnbar in Weesp (eigenlijk was het niet echt nieuw, maar restaurant Minevitus heeft een make-over gehad, en dat wilden we meemaken). Omdat er om 16.00u nog niemand in die toko zat, besloten we eerst bij Toeters op het terras te gaan zitten. Altijd fijn daar.
Na anderhalf uur zijn we toch nog naar Vity’s Bistrotbar gegaan. Het was niet helemaal wat we er van hadden verwacht (lees: kleine chaos). Maar met Branca heb ik ontzettend gezellig bijgekletst, wijn gedronken en hapjes gegeten #heelveelhartjes

Met Branca bij Vity's bistrotbar

Met Branca bij Vity’s Bistrotbar.

Zondag ♥ 16 juli

Om 9.15u had ik afgesproken om met m’n buren Egbert en Andrea te gaan fietsen. Het kostte me even wat moeite om uit bed te komen, maar het lukte.
Het fiets-rondje was vooral een bijklets-rondje. Ik hou er van♥

’s Middags werkte ik wat (ik schreef deze blog, ging langs Save-Me, en deed ook nog wat tekstschrijf-werk).
En straks ga ik uit eten in Amsterdam, met mijn vader en zijn vriendin (in dit geval ben ik niet de stiefmoeder 😉 )

Komende week ben ik van plan om weer wat Crossfit-PR’s te zetten (hahahaha), ga ik pannenkoeken eten met mijn lieve neefjes (en m’n zusje en haar man) en heb ik een etentje met vriendinnetjes aan de Zaan.

Zoals je leest: ik heb GENOEG te doen en eigenlijk helemaal geen tijd om me alleen te voelen. Maar toch mis ik Jur wel hoor! Dagelijks facetimen is toch anders dan in-real-life kletsen… Ik tel af naar de vakantie, dan zie ik hem weer op Hongkong airport!

Nou, dat was mijn week! Hoe was het bij jou? Vertel me jouw avonturen!!

Liefs! Nora

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.