bloemen pollen zomer hooikoorts

Het is een soort loterij: hooikoorts. Heb ik er vandaag wel of geen last van? Het kan zelfs per jaar verschillen! Er zijn jaren dat ik af en toe een beetje kriebel voel in m’n neus, verder niks. Maar nu is het HEL. Ik snotter van ’s morgens tot ’s avonds en loop continu met ‘panda-ogen’ omdat ik in m’n ogen wrijf en daarmee m’n mascara uitsmeer. Herkenbaar?

Leuk meid. Gothic-look.

Maar dan nog erger: hardlopen met hooikoorts. Kriebel all over, snot dat een eigen leven aan het leiden is en gemiddeld zo’n 80 keer niezen, per uur. Weer herkenbaar? Tik ‘m aan, we zijn hooikoorts-bondgenoten.

bloemen pollen zomer hooikoorts hardlopen

Wat kunnen wij, als hardlopende-hooikoorts-lijers ( 😉 ) hier aan doen?? Mijn tips:

 

 • Check het pollennieuws! Niet dat je daar wat aan hebt, maar je weet wel wat je kan verwachten en welke maatregelen je dus moet nemen.
 • Pillen erin!! Ik zweer bij antihistaminica (als je niet weet wat dit is klik dan even hier). Je kan het gewoon krijgen bij de drogist of apotheek: loratadine, cetirizine, of welk middeltje ze je dan ook adviseren. Ik zou zeggen: vraag eerst even je huisarts welke het beste voor jou is en geniet!
 • Neusspray! Te gek!! Niet meer de hele dag dat ‘ik-geloof-dat-ik-moet-niezen-maar-het-lukt-niet’ gevoel. Ook weer bij de drogist te krijgen! Overigens ben ik niet zo dol op oogdruppels, in verband met uitlopende make-up. Tja, prioriteiten hè 😉
 • Vaseline! Smeer een beetje vaseline op je neusvleugels: hierdoor blijven de pollen die de kriebel veroorzaken aan de vaseline plakken en gaan ze niet je neus in.
 • Zonnebril!! Een zonnebril kan kriebel aan je ogen voorkomen. En mijn ervaring is dat je ook minder snotterig bent!! Jammer dat de meeste zonnebrillen niet echt goed blijven zitten tijdens je run. Hiervoor bestaan wel speciale hardloopzonnebrillen, wellicht het overwegen waard? Scheelt ook weer wat ‘geknijp’ met je ogen als je vrolijk holt in de felle zon.

 

Ik moet eerlijk zijn: er zijn dagen dat al mijn tips nul nut hebben, de hooikoorts overheerst alles. Booeeeeee 🙁 Maar voor alle andere dagen kan ik je bovenstaande tips van harte adviseren!!

Ik ben wel benieuwd wat jij, als hooikoorts-mattie, doet tegen die ellendige symptomen. Laat je comment achter!

 

Liefs! Nora

1 antwoord
 1. Paul Smit
  Paul Smit zegt:

  Hooikoorts kan je leven danig in de war sturen. Ik heb de meest ernstige vorm gehad vanaf mijn 17e tot en met mijn 35e jaar. Nadien nooit meer. Mijn geheim? Urticalsin van Dr. Vogel. Dit middel is gemaakt van brandnetels en in feite bedoeld om je kalkhuishouding (haren, nagels en botten) op peil te houden of te versterken. Ik slikte de pillen tegen haaruitval. Dat hielp, met als neveneffect de verlossing van hooikoorts. Dat Urticalsin ook helpt tegen hooikoorts is vrijwel onbekend. Maar de mensen die ik adviseerde het te gaan gebruiken hebben er allemaal baat bij gehad.

  Voor het komend seizoen ben je te laat. Je moet in het najaar beginnen met slikken en dat zeker volhouden tot de volgende zomer. Urticalsin is dus geen middel om een aanval mee te onderdrukken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.