jur bij barbecue op dakterras

De barbecue is het domein van mannen. Traditionele rolverdeling of stigma?

vrouwen kunnen barbecuen Miles&More

Veel kerels krijgen het oergevoel van barbecueën. De echte BBQ-man voelt zich enorm sexy en mannelijk in de rol van grill-master. Het begint al met het aansteken van de BBQ: dit is (als ik mannen moet geloven) een heel precair en lastig werk. Het vuur (GEEN VUUR!) moet goed branden, niet teveel dus. Het moet smeulen. Als dat eenmaal zo ver is, dan pakt ‘de BBQ-man’ z’n gereedschappen erbij. Met groot-materieel wordt uitgerukt: veel tangen, grote vorken en staalborstels dragen bij aan het BBQ-plezier van de BBQ-man. Vervolgens worden wijdbeens en breedgeschouderd, quasi-nonchalant, grote stukken vleesch gebraden door de BBQ-man. Liever geen groente, tssssss.

Ik las dat Vrouw (van Telegraaf) een heuse ‘mister BBQ verkiezing’ in het leven heeft geroepen. Koren op de molen van de ijdele BBQ-man, lijkt me.

 

Alom bekend zijn ook de verhalen dat de vrouw eigenlijk 90% van een BBQ regelt: van de boodschappen, de voorbereidingen, tot het afruimen en de afwas. Of is dat ook een stigma?

jur bij barbecue op dakterras Miles&More

Ik zal je wat vertellen.

Ik HEB een echte BBQ-man. AND I LOVE IT!

Tuurlijk zou ik zelf ook wel kunnen barbecueën, duhhhh 🙂 Maar ik moet er niet aan denken om zelf bij zo’n tering-hete BBQ te staan met een tang, terwijl ik ook aan tafel (in de zon) lekker een wijntje kan drinken. Ik moet er ook niet aan denken dat ik in een rook-walm stukken vlees sta te draaien, met gevaar voor eigen welzijn (want: HEET!!) en daarna gruwelijk stink naar BBQ-shjeit om maar niet te spreken van de vette haren die je daarvan krijgt…. In plaats daarvan zit ik duizend keer liever te genieten van het heerlijke weer (want anders geen BBQ) en laat ik me lekker bedienen door mijn BBQ-man, die de heerlijkste vleesjes en groenten voor me grilt.

En over die rolverdeling? Mijn BBQ-man doet niet alleen het daadwerkelijke barbecueën, maar regelt ook alles eromheen, inclusief het schoon schrobben van dat verdomde BBQ rooster (lijkt me een kutklus, maar heb ik dus nog nooit gedaan 😉 ). Okee, ik doe de boodschappen, maar dat is puur eigen belang.

 

Wat mij betreft is de barbecue definitely het domein van mannen, lang leve de BBQ-man! Een intens mooie traditie, die ik ALTIJD in ere zal blijven houden 😉

Raise your hands if you’re with me girls!!

 

Liefs! Nora

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.