Hoi!!! Alweer een weekoverzicht: wel een beetje anders dan normaal, want deze week was ik helemaal alleen (Jur is in China 🙁 ). Dus om mijn op-de-loer-liggende-eenzaamheid te bestrijden heb ik geen moment stilgezeten! Ik heb mijn Crossfit-abonnement ge-upgradet naar ‘onbeperkt’ en heb er ook meteen flink gebruik van gemaakt. Verder had ik nog wat gezellige afspraakjes en moest ik natuurlijk ook gewoon werken.
Ik tel inmiddels af naar m’n vakantie: nog minder dan drie weken, yessss! Maar eerst mijn weekoverzicht van afgelopen week: here we go!

Maandag ♥ 3 juli

Maandag was een rare dag: de dag dat Jur weg ging…
’s Ochtends was hij nog gewoon in Weesp. We rommelden wat in huis, maar waren allebei een beetje down vanwege het naderende vertrek… Ik ging ’s ochtends nog twee keer naar de zaak van Jur om bestellingen te versturen en dingetjes te regelen. Als Jur in China zit doe ik de ‘lopende zaken’, dus dit was een mooi moment om te checken of ik alles onder controle heb (met Jur nog als beschikbare hulplijn).

Rond 14.00u gingen we naar Schiphol… Afscheid nemen is niet leuk.
Het is ook weer niet dramatisch, want ik weet dat ik Jur eind juli alweer zie in Hongkong, maar er waren wel wat tranen 🙁
En ik zit nog aan ‘de goede kant‘ van de wereld: hier heb ik gewoon mijn eigen bed, mijn eigen vrienden, mijn eigen huis, Monster etc. Maar arme Jur zit helemaal alleen in een deel van China waar haast niemand Engels spreekt (en Jur geen Chinees), moet van het ene hotel naar het andere, en dan heb ik het nog niet eens over de rare gewoonten die de Chinezen hebben…

Toen ik weer thuis kwam in een leeg huis (Monster was er natuurlijk wel!) kwam het besef dat ik de komende weken helemaal alleen thuis zou zijn. Mehhhh. Ik ben niet graag alleen.
Ik besloot even fijn te KNALLEN in de Crossfitbox.
k heb maar meteen m’n abonnement voor de komende maand opgehoogd naar ‘onbeperkt’, zodat ik hopelijk enigszins in shape in Vietnam op het strand kan liggen 😉 Ik snap ook wel dat dat niet in 1 maand kan, maar niks doen helpt zeker niet.

helemaal alleen watermeloen eten

Ik zocht na de training troost in een watermeloen. En ik finishte ‘m. Dat mag als je alleen bent.

Dinsdag ♥ 4 juli

Nu Jur weg is, heeft Monster besloten dat hij alle regels aan z’n laars kan lappen. Toen ik ’s ochtends beneden kwam lag die boef pontificaal op de bank (dat mag dus niet). En ’s nachts was hij al een paar keer waaks aangeslagen (doet ‘ie normaal nooit).

Ik had een drukke dag: eerst wat cliënten op de praktijk, toen een thuisbehandeling, toen door naar Save-Me voor wat bestellingen, vervolgens het wekelijkse overleg met collega’s en daarna nog een aantal cliënten.
Na werk: Crossfit!! Jeeeee! Dat was leuk. En mennnnnn het was ook zwaar…

Oververhit na Crossfit.

Oververhit na Crossfit.

’s Avonds plofte ik moe op de bank: tijd voor Tour du Jour en de Avondetappe! Dat vind ik echt zulke fijne programma’s tijdens de Tour de France, heerlijk!

Woensdag ♥ 5 juli

Weer een drukke werkdag. In mijn middagpauze fietste ik eerst weer langs Save-Me voor wat bestellingen en daarna ook nog even snel Monster uitlaten en eten. Het is maar goed dat ik niet van stilzitten hou: want stilzitten is niet echt aan de orde 😉
Na werk had ik met collega’s afgesproken op het terras bij Toeters: leuk!!
Toen weer snel naar huis om wat te eten en meteen weer door: naar Grote Plein nummer 5. De Weespers onder de lezers denken nu: ‘huh? Grote Plein 5 is toch de oude ABN bank? Dat staat toch leeg?!’
Klopt!
Maar het pand is gekocht door wat heren die er een toffe horeca-tent van willen maken. En ze hadden alle buusrtbewoners uitgenodigd voor een informatie-borreltje, met heerlijk hapjes en drankjes: top.
Het is de bedoeling dat er over een jaar een restaurant in het pand zit. Die plek moet een ontmoetingsplek worden: met goede koffie, goede wifi (om te werken), een fijne kaart en lekker wat reuring.
Ik vind het een TE GEK plan! 
Helaas kent Weesp ook wat sceptische mensen: personen die bang zijn voor herrie en onrust en voor concurrentie. Tijdens de avond hoorde ik nogal vaak: ‘Ja maar…’ en ‘Hoe dan….?’. De verbouwing zou voor teveel overlast zorgen, het restaurant zou voor parkeerproblemen zorgen en een mogelijk terras zou de markt in de weg staan.
Och.

met collega's bij Toeters

met collega’s bij Toeters

Donderdag ♥ 6 juli

Ik begon de dag met een ritje op de racefiets. Ging best fijn. Al een tijdje ratelde m’n versnelling (soms), vast niet goed. Tijd om m’n fiets even bij Hand-Made te laten checken. Het bleek m’n derailleur te zijn: helemaal scheef! Geen idee hoe dat is gekomen, want ik ben niet gevallen ofzo. Misschien heb ik m’n fiets te wild in de schuur gezet?
Ondanks dat ze het echt superdruk hadden bij Hand-Made, was m’n fiets nog dezelfde dag klaar! Fijn!

fiets en nieuwe fietspomp

Ik kocht meteen een nieuwe fietspomp, want die van ons was stuk…

Op donderdag heb ik eigenlijk zwemles, maar ik heb deze keer gespijbeld en ben naar Crossfit gegaan…
Daar had ik meer zin in. #YOLO

De rest van de dag en de avond heb ik keihard gewerkt: m’n to-do-list lijkt op de een of andere manier niet kleiner te worden…

Vrijdag ♥ 7 juli

Overdag: werken en heen-en-weer sjesen tussen praktijk en Save-Me.

meerkoetjes op kunstwerk

Elke dag fiets ik langs dit schattige tafereeltje: meerkoetjes die een nestje bouwen op een kunstwerk in het water. #knus

Na werk: Crossfit. Ik heb de smaak lekker te pakken 🙂
Na Crossfit: snel douchen en door naar vrienden Ruud en Anita. Ik mocht gezellig aanschuiven in de tuin (mét kampvuurtje♥) en lekker mee eten! We borrelden tot laat, maar dat mag op vrijdag toch?

Zaterdag ♥ 8 juli

Ik had slecht geslapen en werd moe wakker… Gelukkig had ik overdag geen afspraken. Ik poetste het huis (was nodig), deed boodschappen (was nodig) en las lekker een tijdschrift in de zon voor ons huis. Prima zaterdag!

Aan het einde van de middag reed ik naar Stolwijk voor een familie etentje. Hét party-centrum van Stolwijk (ja, precies zoals je denkt) vierde zijn (of haar?) 30e verjaardag. Er was een buffet, en laten wij ‘Schenkjes’ nou ontzettend van buffetten houden!! Heerlijk alles eten waar je zin in hebt, alles door elkaar. Ik ben er GEK op!!

buffet in Stolwijk

Sellerie-salade, stokbroodjes, sate en haring: alles door elkaar. Dat vind ik dus zo fijn aan een buffet: alleen maar eten waar je zin in hebt. En veel. Dit was de tweede ronde al trouwens 😉

met oma in Stolwijk bij Stolp Inn

Met m’n lieve omaatje!

gezellig in Stolwijk

M’n nichtje en ik haalden de gemiddelde leeftijd flink omlaag. Ik denk dat alle Stolwijkse 70-plussers in het party-centrum waren. Je snapt: het bleef nog lang onrustig in Stolwijk 🙂

Zondag ♥ 9 juli

Drie keer raden waar ik om 9.00u stond. In de Crossfitbox!! WOD nummer 5 deze week voor mij. #hebikalspierballen?

Na gedoucht te hebben, fietste ik snel naar Nigtevecht voor een verjaardag.

vakantiepakketten

Voor de twee jarigen (van 14) maakte ik een vakantiepakket #zelfbedacht

’s Middags sprak ik uitgebreid met Jur via Whatsapp videobellen. Dit doen we sinds hij weg is elke dag 2 keer. Gelukkig heeft Jur in het hotel waar hij nu zit goede wifi! Dit maakt het helemaal-alleen-gevoel een stuk minder erg. En zo blijf ik toch op de hoogte van alle bizarre China-avonturen die Jur meemaakt: alleen al het eten daar is weird (sprinkhanen, padden, schildpadden, ingewanden, hele kippenpoten inclusief nagels #brrrrr)

Chinese taarten

Maar ook deze prachtige taarten! #China

Nou, dat was mijn week weer.
Komende week heb ik weer veel afspraakjes: onder andere een borrel op een boerderij en een stadswandeling door Weesp!!

Heb je dit niet-geschikt-voor-Instagram ontbijt al geprobeerd?

Genoeg over mij, hoe is het eigenlijk met jou?

Liefs! Nora

2 antwoorden
 1. Paul Smit
  Paul Smit zegt:

  Tja, ik leef al 23 jaar alleen. Vrouwen schijnen dat alleen-zijn slecht te kunnen… Nu heb jij nog het geluk dat je Jur slechts kort moet missen. Aan de andere kant hebben vrouwen altijd tig vriendinnen. Ik denk dat wij (de echte) single mannen een stuk eenzamer zijn. Maar dat went snel kan ik je vertellen. Vrouwen die alleen zijn plannen vervolgens hun agenda’s vol en raken daardoor na verloop van tijd overspannen of krijgen ME. Oppassen dus.

  Een grand café in het oude ABNAMRO pand…. Weesp heeft tal van kroegen en restaurants. Maar wat het mist is een café op stand. Met in de nabije toekomst veel inwoners met een ruim boven modaal inkomen (Leeuwenveld en Muiden KNSF) is daar zeker behoefte aan. Leuk om te vertellen is dat precies tegenover dat pand op de hoek waar nu een uitzendbureau zit, ooit zo’n soort kroeg zat. Helaas in vlammen opgegaan.

  Beantwoorden
 2. Paul Smit
  Paul Smit zegt:

  Ik heb het geluk gehad om 20 jaar voor Chinese restaurants de reclame te mogen doen. Zodoende leerde ik het echte Chinese eten kennen. Het land is onnoemelijk groot daardoor bestaan er 5 totaal verschillende keukens.

  Men eet er inderdaad insecten en niet alles ziet er even smakelijk uit. Maar…. er wordt ook gekookt op hoog niveau en zeer verfijnd want eten is voor de Chinees heel belangrijk. En waar ze een meester in zijn, dat is de aankleding van de schotels met prachtig snijwerk (in boter, groenten en wortels).

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Laat je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.